Drobečková navigace

Záchranářky zůstaly bez táty hasiče

| |

Dcery Barča a Káťa už nikdy neuslyší tátovu pochvalu ani slova uznání. Manželka Hanka, profesionální záchranářka, už neucítí lásku svého hrdiny. Už nebudou moci spojit své síly při záchraně cizích životů, jak jim to bylo přirozené. Jeho kolegové hasiči a záchranáři, již neuvidí tu příkladnou spolupráci, ten koncert gest a posunků, kterými si při zásahu beze slova řekli vše. Tomuto soukolí nyní bude navždy chybět jedno obrovské tažné kolo.

Zpět

Martin se stal profesionálním hasičem již v roce 1992. Začal na výjezdu, a přes prevenci se po čase vrátil zpět k výjezdu. Ač byla jeho postava malá, jeho činy, úsměv, obrovské láskyplné srdce, stejně jako jeho odborová práce, převyšovaly nás všechny. Jako významný člen preventivně výchovného programu Hasík rozdával dětem smích i základní znalosti, co dělat v nouzi.

Žádný sport mu nebyl cizí. Kde se objevil, tam byla legrace a zábava. Neexistovalo pro něj „nejde“, „nevím“, „neumím“. Bez jediného slova poznal, kdy a jak je potřeba pomoci. Profesionálním hasičem byl přes 32 let, a to se pro něj stalo posláním.

Odešel náhle a nečekaně 29. června, při dopravní nehodě když se vracel domů.

Pomoc je určena rodině, která přišla o tátu a manžela kvůli tragické nehodě.

S Vaší pomocí, chtějí bývalí kolegové ukázat manželce Hance, profesionální záchranářce, dceři Kátě, která studuje na střední zdravotní škole i Barče, že stejně jako oni a jejich táta pomáhali druhým, umí pomoci ostatní právě jim.     

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Vybrané peněžní prostředky umožní oběma dcerám řádně dostudovat, a pokryjí nezbytné výdaje související s provozem domácnosti (financování úvěru na bydlení, poplatky, energie, internet, strava, nutné vybavení pro děti, případně k úhradě nutných oprav v domácnosti, atd.. ), dopravu, nečekaných výdajů (např. opravy, autoservis), financování vzdělávání, koníčků, výdaje spojené s péčí o děti (oblečení, pomůcky do školy, školné, stravné, atd.. ), lékařské výdaje (odborné konzultace pro zlepšení psychického stavu).

Dědické řízení ve věci bude teprve probíhat.

 

Jakákoliv finanční částka, kterou přispějete, bude pro tři zbylé holky obrovskou pomocí, a současně motivací a příkladem, že má smysl pomáhat. Přispět můžete ZDE

Zdroj: HZS JMK

Zpět

Další zprávy: obecné, Jihomoravský