Drobečková navigace

  • Úvodní stránka
  • Zprávy
  • Společné úsilí dobrovolných a profesionálních hasičů při obnově Moravy po ničivých povodních

Společné úsilí dobrovolných a profesionálních hasičů při obnově Moravy po ničivých povodních

| |

Zásahy v postižených oblastech.

Zpět

Morava se potýká s ničivými následky rozsáhlých povodní, které zasáhly mnoho obcí a měst. Voda zaplavila domy, pole i silnice, a stovky lidí byly nuceny opustit své domovy. Na záchranných a obnovovacích pracích se podílejí profesionální i dobrovolní hasiči. Jejich nasazení je nepostradatelné, pojďme se podívat na jejich úsilí obnovit postižené oblasti zpět k normálnímu životu.

Jen za neděli bylo nasazeno 1 199 hasičů, z toho 477 profesionálních a 722 dobrovolných, a na místě zasahovalo 427 kusů techniky. Z této techniky připadalo 268 na profesionální a 159 na dobrovolné hasiče.

Technika, která byla nasazena zahrnuje čerpadla, mobilní generátory, těžkou techniku, a zejména speciální hasičské vozy. Hasiči například vyskladňují ze sklepů promočené dřevo a uhlí, nakládají a vyváží odpad na skládku. Odstraňují nánosy bahna pomocí teleskopických nakladačů.

 "V brzkých ranních hodinách dorazili členové Týmu posttraumatické péče HZS ULK do Ostravy. Po krátkém odpočinku vyrazili do obce Široká Niva a Nová Ves. Jejich úkolem je zjišťovat potřeby zasažených obyvatel a prostřednictvím IZS je zajišťovat," sdělili včera hasiči. "Čtveřice výjezdových hasičů bude na Ostravsku od rána zajišťovat potřeby zasaženého obyvatelstva," doplnili.

 I když byly povodně naprosto devastující a pro mnohé představují nekončící pohromu, úsilí a rozsáhlá pomoc našich hasičů naznačují, že na konci tunelu je přece jen světlo.

 

Pro hasiče je klíčové ukázat lidem, že v těžkých chvílích nejsou sami. Tato podpora má samozřejmě obrovský význam, protože přináší pocit jistoty a naděje. Když hasiči pracují jako tým, jejich spolupráce je viditelná a inspirující; nejenže efektivně řeší krizové situace, ale také vytvářejí silný pocit soudržnosti.

Obyvatelé vidí, že hasiči se navzájem podporují, komunikují a koordinují své akce, což posiluje důvěru v jejich schopnosti.

Tím, že hasiči ukazují, jak jsou odhodlaní a jak spolupracují, pomáhají lidem zvládat stres a strach z neznámého.

 Každý zásah, každá záchranná akce, je pro všechny připomínkou, že v těžkých časech se mohou spolehnout na tým, který je tu pro ně, a že společně mohou překonat i ty nejtěžší výzvy. 

O tom, jak probíhá pomoc hasičů v důsledku povodní, se také můžete dočíst v článcích níže:

Zdroj: HZS

Zpět

Další zprávy: zásahy, Celá ČR