Drobečková navigace

Hasiči z Příbrami dostali nové suché obleky

| |

Jak vypadá oblek RESCUE a oblek TECH?

Zpět

Minulý týden navštívili příbramskou centrální hasičskou stanici zástupci Povodí Vltavy, aby místním hasičům předali dva nové suché obleky. Slavnostního předání se zúčastnil také brigádní generál Miloslav Svatoš, ředitel HZS Středočeského kraje, a generální ředitel Povodí Vltavy Petr Kubala. Tato spolupráce navazuje na loňský dar norných stěn od Povodí Vltavy.

Nové obleky pocházejí od české firmy Agama PRO a jejich hodnota dosahuje téměř 80 tisíc korun. Každý model má své specifické využití – oblek RESCUE je navržen pro práci na vodě a záchranné operace, zatímco oblek TECH je určen i pro technické a rekreační potápění, s možností použití při vyprošťování elektromobilů z vody.

Tento dar je dalším krokem v dlouholeté spolupráci Povodí Vltavy a HZS Středočeského kraje, která trvá již deset let. Nové vybavení bude využíváno při zásazích na vodních tocích a plochách, zejména na Vltavské kaskádě v oblasti Orlíku, Kamýku a Slap.

„Zvyšování úrovně havarijní připravenosti na vodních dílech je i naší prioritou, a proto již celých deset let úzce spolupracujeme s Hasičským záchranným sborem Středočeského kraje pro modernizaci a zdokonalování technických prostředků, kterými profesionální hasiči pomáhají zajišťovat bezpečnost na vodních nádržích v naší správě. Jsem velmi rád, že se nám tato spolupráce daří naplňovat konkrétními způsoby, jako třeba  dnešní předání speciálních záchranářských obleků,“ uvedl při slavnostním předávání generální ředitel Povodí Vltavy Petr Kubala.

„Už před deseti lety, když jsem dohodu s panem ředitelem Kubalou podepisoval, jsem věděl, že je to krok správným směrem. I přesto, že naše jednotky jsou v celém kraji vybavené velice dobře, vždycky se najde prostor k vylepšení, protože úplně na všechno finance nemáme. A právě proto takovou pomoc vítáme a obdobné dohody o spolupráci s externími subjekty uzavíráme. Chtěl bych vedení Povodí Vltavy za dnešní dárek k prvnímu kulatému jubileu naší spolupráce moc poděkovat. Budu pochopitelně mnohem spokojenější, když nové obleky příbramští kluci využijí více při výcviku nebo při praktických ukázkách své činnosti než při mimořádných událostech přímo v terénu,“ dodal na závěr za středočeský profesionální sbor ředitel Svatoš.

Zdroj: HZS

Zpět

Další zprávy: obecné, Středočeský