Drobečková navigace

5 hasičů bylo zraněno při zásahu u požáru pekárny

| |

Evakuováno bylo 54 osob.

Zpět

Aktualizace:

Velitel zásahu nahlásil likvidaci požáru teprve před necelou hodinou. Odhadovaná škoda na výrobních technologiích a budově pekárny se pohybuje kolem 100 milionů Kč, zatímco hodnoty, které byly zachráněny díky zásahu jednotek požární ochrany, dosahují 400 milionů Kč.

Původní článek:

Ve včerejších podvečerních hodinách vyjížděli hasiči k požáru pekárny v Berouně, který byl ohlášen na tísňovou linku. Byl ohlášen II. stupeň požárního poplachu, následně pak III. 

Plameny zasáhly střechu pekárny, která se kvůli intenzitě požáru později propadla. Hasiči na místě bojovali s ohněm za použití dvou výškových plošin, na místě bylo nasazeno 10 až 15 jednotek a další byly na cestě. Práci jim komplikoval silný vítr, ale postupně se jim dařilo oheň dostávat pod kontrolu. 

Kolem desáté večer se střecha definitivně zřítila. Hasiči poté pokračovali v likvidaci ohnisek požáru a doufali, že se podaří uchránit alespoň administrativní část budovy. Přesto zůstávala budova nestabilní, zejména v oblasti blíže k výrobním prostorám. K události byla vyslána také chemická laboratoř Kamenice kvůli preventivnímu měření uniklých škodlivin do ovzduší. Ta provedla měření s negativním výsledkem.

Na místě zasahovalo celkově 20 jednotek, 110 hasičů, z nichž 5 hasičů bylo podle záchranářů naštěstí jen lehce zraněno.

Kvůli šířícímu se dýmu město Beroun vyzvalo obyvatele části Závodí, aby zavřeli okna. Most přes Berounku poblíž ulice Politických vězňů byl uzavřen. Škody způsobené požárem se odhadují na desítky milionů korun, a příčina bude známa až po ukončení zásahu a vyšetřování na místě.

"Událost byla v 1:43 hodin ráno snížena do 1. stupně požárního poplachu. Na místě zůstává na dohlídku objektu jednotka Beroun," uvedli hasiči.

Zdroj: HZS Středočeského kraje, FOTO: HZS, FR

Zpět

Další zprávy: zásahy, Středočeský