Drobečková navigace

V následujících dnech se v České republice a okolních státech očekávají povodně

| |

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu.

Zpět

V následujících dnech se v České republice a okolních státech očekává proměnlivé počasí s potenciálními nebezpečnými jevy.

Od dnešního dne bude v naší zemi převládat deštivé počasí, které se zítra a ve čtvrtek (12. 9.) může změnit na intenzivní až extrémní srážky. Tyto srážky by mohly výrazně zvýšit hladiny řek a potoků, což by mohlo vést k povodním. Na sobotu a neděli se navíc místy předpovídá silný až velmi silný vítr.

Meteorolog Ronald Porschke z wetter.com varoval, že jihovýchod Německa, Česko a Rakousko mohou zasáhnout rozsáhlé povodně. Nejvíce by mělo být postiženo jižní Bavorsko, kde by mohlo spadnout až trojnásobné množství srážek ve srovnání s ničivými povodněmi na začátku června. "Pokud se naplní předpovědi, bude to katastrofa, která zastíní všechny předchozí povodně," dodal Porschke.

Počasí znepokojuje také české a rakouské meteorology. "Očekáváme enormní množství srážek a hrozí povodně," uvedla Aneta Beránková z Českého hydrometeorologického ústavu. Dále dodala, že bude vydána výstraha a na čtvrtek se plánuje tisková konference.

Budeme situaci dále sledovat a přinášet aktuální informace o stavu počasí ve všech českých krajích.

Zdroj: ČHMI, foto: ilustrační

Zpět

Další zprávy: obecné, Celá ČR