Drobečková navigace

Požár vznikl z nedbalosti při práci s ohněm

| |

Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo zachránit majetek v hodnotě 1,5 milionu korun.

Zpět

V neděli odpoledne zasahovalo sedm hasičských jednotek u požáru střechy. Událost byla na tísňovou linku nahlášena šest minut před dvanáctou hodinou, tedy těsně před polednem.

Na místo okamžitě vyrazily profesionální jednotky z Nošovic a Frýdku-Místku spolu s dobrovolnými hasiči z Komorní Lhotky, Hnojníku, Dobratic, Třince-Gutů a Vyšních Lhot.

Když dorazila první jednotka, plameny už šlehaly ze střechy. Naštěstí se v domě nikdo nenacházel, a celá událost se tak obešla bez zranění. Hasiči rychle nasadili proud vody a zabránili šíření ohně pod střechou.

V dýchací technice vstoupili do domu a pomocí páčidel rozebrali vnitřní konstrukci střechy, aby se dostali k ohnisku požáru, které lokalizovali za pomoci termokamery.

Zvenčí využili automobilovou plošinu, z níž rozebírali střešní krytinu pomocí akumulátorového nářadí a postupně požár likvidovali. Kvůli vysokým teplotám musel velitel zásahu zajistit pravidelné střídání hasičů a pitný režim.

Do půl hodiny se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu a další hodinu pracovali na jeho úplné likvidaci. Na místě poté zůstala místní dobrovolná jednotka pro dohled.

"Vyšetřovatel na místě předběžně vyčíslil škodu na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty na 1,5 milionu. Příčinou vzniku byla nedbalost při práciotevřeným ohněm během rekonstrukce," uvedl tiskový mluvčí hasičů.

Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje

Zpět

Další zprávy: zásahy, Moravskoslezský