Drobečková navigace

Potopená loď, požár v garážích OC Chodov a vyproštění zraněného muže

| |

Takto vypadaly včerejší zásahy hasičů v Praze.

Zpět

Během včerejšího dne měli pražští hasiči plné ruce práce a zasahovali u několika případů. Vybrali jsme pro vás tři z nich, i když to neznamená, že by byly důležitější než ostatní.

V prvním případě zasahovali jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů v ulici K Březině, kde došlo k pádu muže do stavební jímky, při kterém utrpěl zranění. Hasiči na jeho záchranu využili lezeckou techniku a vyprošťovací vanu. S pomocí stavebního bagru pak muže opatrně vyzvedli z jímky a předali do péče záchranné službě.

V druhém případě hasiči zasahovali u události, při které došlo v podzemní garáži obchodního centra Chodov k zakouření  elektroinstalace osobního auta se spalovacím motorem. Vozidlo preventivně vyvezli z garáží pomocí malého vyprošťovacího vozu.

Pražští hasiči v noci zasahovali u potopené lodi poblíž Císařské louky.

Aby zabránili úniku ropných látek do řeky, použili sorbční hady, a potápěči následně prozkoumali loď, aby se ujistili, že se uvnitř nikdo nenachází.

"Zajišťujeme preventivně únik ropných látek z částečně potopené lodi na Císařské louce. Vyzvednutí si zajistí majitel," sdělili hasiči.

Zdroj: Hasiči Praha

Zpět

Další zprávy: zásahy, Praha