Drobečková navigace

Město Stráž pod Ralskem ožilo pod taktovkou dobrovolných hasičů

| |

V sobotu 31. srpna uspořádali dobrovolní hasiči ze Stráže pod Ralskem parádní akci pro veřejnost.

Zpět

Na velké pláži ve Stráži pod Ralskem se to v sobotu hemžilo hasiči. Místní dobrovolný sbor zde připravil krásnou akci pro veřejnost plnou zábavy. Odpoledne bylo vyplněné dynamickým ukázkami složek IZS.

Jako první se návštěvníkům představila jízdní policie Libereckého kraje, která představila své dva starokladrubké koně při ukázce výcviku koní pro policejní práci. 


Hned po polici předvedl své bojové umění pan David Kříž se svým žákem. Pro návštěvníky to byla nevšední podívaná. 
Další ukázku si pro návštěvníky připravila vězeňská služba. Ta předvedla psovody s jejich čtyřnohými parťáky. K ukázce si přizvali také děti z publika, kteří si mohly na vlastní kůži vyzkoušet, jak citlivý čenich mají služební psy. 



Další na scéně se ukázala místní jednotka sboru dobrovolných hasičů Stráž pod Ralskem. Divákům ukázala postup při hašení hořícího vozidla za pomoci vysokotlakého zařízení. Následně si mohli návštěvníci prohlédnout také vybavení zásahového vozu.

Když skončili všechy dynamické ukázky, přesunuly se všechny děti blíže k pláži, kde na vyhrazeném prostoru, vykouzlili hasiči obláčkovou pěnu. Děti řádily dokud úplně nezmizela. Po celou dobu konání byly navíc pro děti připravené stanoviště, kde si mohli zasoutěžit. Spousta pouťových atrakcí od skákacích hradů až po strašidelný dům, který si užívali i dospělí.

K poslechu hrály i super kapely až do večerních hodin, takže si každý přišel na své. Velkolepou podívanou byla na závěr překrásná hasičská fontána. Rozloučení s prázdninami se letos konalo již po sedmé a vzhledem k počtu návštěvníků je to velmi oblíbená akce.  



Zpět

Další zprávy: hasičovo, Liberecký