Drobečková navigace

Lucie jde opět do toho

| |

Dobrovýzva pro Jakuba, spaní v lese a TFA.

Zpět

Lucie Bůbelová je strážnice Městské policie a dobrovolná hasička. A pokud, byť jen letmo shlédnete její Instagram, zjistíte, že slovo výzva pro Lucku není cizí. Zvládá totiž jednu výzvu za druhou.

Právě dnes zahajuje Lucie plnění dalšího cíle. Vyráží pěšky lesní cestou z Valašských Klobouk do Velkých Karlovic, kde se v pátek zúčastní nočního závodu v TFA.  Celá její cesta má samozřejmě smysl a je vytvořena za účelem pomoci druhým.

Jedná se tentokrát o dobrovýzvu či sbírku pro Jakuba a jeho rodinu, kteří potřebují pomoc široké veřejnosti. Kuba se před šestnácti lety narodil s vážným postižením, které zahrnuje jak tělesné, tak mentální aspekty. Jakub je zcela nepohyblivý a lze ho přepravovat pouze na vozíčku. Ve všech aspektech života je závislý na nepřetržité péči svých rodičů.


 Kvůli Kubíkovu postižení musí v autě sedět připoután ve speciální autosedačce, která zabírá více prostoru. Za posledních osm let hodně vyrostl, a když nyní sedí v autosedačce, nemá kam dát kolena, protože přední sedadlo již nelze posunout dál. Jejich současné auto už velikostně nevyhovuje, a proto musí pořídit nové vozidlo se speciální úpravou.

"Sbírka je založena, já jsem udělala dobro výzvu a budu pomáhat vybírat peníze tím, že zase půjdu trasu po lese a spím venku. Nějakých 50 km," sděluje nám Lucka.

Podrobné informace o sbírce naleznete zde.

Lucky cestu můžete sledovat na jejím instagramovém profilu.

Tato sbírka není pro Lucii nic nového, v minulém roce úspěšně vedla sbírku pro rodinu, která potřebovala finance na novou ložnici. Tu naleznete zde.

Zdroj: Lucie Bůbelová

Zpět

Další zprávy: obecné, Zlínský