Drobečková navigace

Hasiči zasahují po celé zemi

| |

Bouřky nad Českou republikou.

Zpět

Českou republiku v posledních dnech zasáhly silné bouřky, které přinesly vážné problémy po celé zemi. Hasiči jsou ve vysokém nasazení celý víkend, ale zejména od včerejšího dne se jejich zásahy výrazně zintenzivnily. Bouřky způsobily lokální záplavy, padání stromů a další technické problémy, na které museli hasiči okamžitě reagovat.

SDH Kobeřice

Dobrovolní hasiči Vimperk

Extrémní srážky zaměstnaly většinu hasičských jednotek v okolí Vimperka, a ani oni se nevyhnuli vyhlášení poplachu. "Pomocí čerpadel a hasičského vysavače jsme odčerpávali vodu ze sklepů dvou bytových domů, kde hladina dosahovala přes půl metru. Kromě toho jsme ve městě vraceli na místo odplavené kanalizační poklopy," sdělili hasiči.

Hasiči Žatec

Kvůli následkům přívalového deště byli do různých lokalit vysláni i žatečtí hasiči.

SDH Nehvizdy

"Po ukončení zásahu v ulici Družstevní se jednotka přesunula do ulice Dubová, kde pomocí čerpadel odčerpala vodu, která zasahovala do přilehlých domů. Následně se jednotka přesunula do ulice Ke Hřbitovu, kde jsme pomocí ženijního nářadí zprůchodnili odtok z ulice. Po čtyřech hodinách se jednotka vrátila zpět na stanici," zmínili hasiči.

JSDH Průhonice

Od včerejška došlo k nárůstu počtu výjezdů, protože bouřky zasáhly více oblastí a intenzita srážek se zvýšila. Hasiči jsou v pohotovosti ve dne i v noci, aby poskytli okamžitou pomoc tam, kde je to nejvíce potřeba. Navzdory vyčerpávající práci se jim daří efektivně zvládat situaci a poskytovat pomoc obyvatelům postižených oblastí.

Hasiči Tuhaň


Takto vypadal jeden ze zásahů hasičů v Rumburku:

Předpovědi naznačují, že by se situace v následujících dnech mohla zklidnit, avšak hasiči zůstávají v pohotovosti, aby byli připraveni zasáhnout při dalších nečekaných událostech. Tento víkend ukázal, jak nezbytní jsou hasiči v krizových situacích a jak důležitá je jejich role při ochraně životů a majetku.

Zdroj: Hasiči Kobeřice, Hasiči Vimperk, Hasiči Žatec

Zpět

Další zprávy: zásahy, Celá ČR