Drobečková navigace

Hasiči pátrali po dvou tonoucích dívkách několik hodin

| |

Později bylo prokázáno, že nahlašovatel si celou událost vymyslel.

Zpět

V pondělí večer na tísňovou linku zavolal opilý muž a oznámil, že do rozvodněné řeky Moravská Sázava v Zábřehu na Šumpersku spadly dvě dívky. Tato zpráva okamžitě spustila rozsáhlou záchrannou akci, do níž se zapojilo 50 lidí včetně policistů, hasičů a vrtulníku s termovizí. Záchranáři prohledávali řeku i její okolí, zatímco hasičský člun pátral na rozvodněném toku a policejní hlídky včetně psovoda prohledávaly břehy.

Pátrání komplikoval sám oznamovatel. Měl v krvi přes dvě promile alkoholu a své výpovědi neustále měnil. Po převezení na policejní stanici muž nakonec přiznal, že si celý příběh vymyslel. Vysvětlil, že po konzumaci piva dostal zřejmě záchvat a v hlavě se mu odehrál tento smyšlený příběh. Rozhodl se tedy jít na čerpací stanici, kde si půjčil telefon a zavolal na tísňovou linku.

Záchranná akce byla ukončena kolem 22. hodiny a muž skončil na záchytce. Policie ho nyní vyšetřuje pro šíření poplašné zprávy, což je v této situaci považováno za závažný zločin, protože se stalo v době živelní pohromy způsobené povodněmi. Za tento čin mu nyní hrozí až osm let vězení​

Zdroj: Události Ostrava, foto: ilustrační

Zpět

Další zprávy: zásahy, Olomoucký