Drobečková navigace

FLORIAN 2023 dnes začal – 12. až 14. října v Drážďanech

| |

Osvětlení, premiéry vozidel, inovace, operační cvičení, testovací jízdy, letky dronů, záchranářští psi, testy způsobilosti a hraní na další úrovni – vítejte na FLORIAN 2023 od 12. do 14. října v Drážďanech! Letos se účastní více než 350 vystavovatelů z 11 zemí na 30 000 metrech čtverečních – více než kdy předtím. A my jsme znovu u toho a přinášíme rozsáhlou galerii

Zpět

Fotogalerii aktuálně nahráváme 

FLORIAN již po dvaadvacáté ukazuje nejnovější inovace, technologie a koncepty pro hasiče a složky IZS, záchranné služby a zvládání katastrof a také nabízí možnost dalšího školení na aktuální odborná témata jako ochrana dýchacích cest nebo i u nás moderní hašení lesních požárů. Na letošním FLORIANu letos naleznete četné produktové inovace – od nových vozidel po nabídky na podporu každodenního používání – od digitalizace po dekontaminaci.

Startupy letos na veletrh opět přinášejí svou inovativní sílu – od hasičských dronů až po hasicí systémy pro elektromobily. A nevíme čím Volfíka krmili, ale jejich nová verze SUPERVOLF HR1 nám nějak narostla a v tu chvíli není daleko od "Batmobilu" 😃 Nicméně na rozdíl od Batmobilu vypadá velice funkčně a pustit ji na lesní požár tak bychom se asi báli, kdo ten les zničí dříve jestli požár nebo právě nový SUPERVOLF HR1. 

SUPERWOLRF HR1 se specializuje na rozsáhlé lesní a vegetační požáry. Používá přední a zadní nástavce pro účinné protipožární hašení a vysoce odolné kamery pro snímky v reálném čase. Jeho diesel-elektrický pohon si poradí i s tím nejtěžším terénem.

  • L x W x H: 3,5m x 3,3m x 2,5m
  • Světlá výška: 4,2 m
  • Váha/tažné zatížení: 14 t / 40 t
  • Maximální rychlost: 7 km/h

Jedná se o hybrid poháněný diesel-elektrickým pohonem. Diesel TCD 4.1 L4 s výkonem 115 Kw a elektrický motor s výkonem 110 Kw

Nejenom Čechy trápí lesní požáry, východ Německa je doslova zemí lesních požárů – mnoho a velmi rozsáhlých požárů si v létě 2022 vyžádaly dlouhé a náročné operace hasičů, zejména v Braniborsku, Sasku-Anhaltsku a Sasku. I proto bude toto téma na letošním FLORIANu opět jedním z hlavních bodů programu Saského zemského ministerstva vnitra. Stánek ministerstva se letos výslovně věnuje tématu hašení lesních požárů a požárů porostů. Zde je ukázána nejnovější technika z havarijních jednotek lesních požárů. Široké veřejnosti se mimo jiné poprvé představí nový Saxon TLF 3000 Wald. Toto vozidlo bylo navrženo na základě technických doporučení německého svazu hasičů a také na základě zkušeností a prvotních analýz posledních velkých lesních požárů v Sasku.

Někdy se ale pravá krása nalézá v jednoduchosti - posuďte sami, přece jen Německo je v hašení lesních požárů asi výrazně dále, než my. Dálkově ovládaný systém založený na pásovém podvozku s kubíkovou nádrží, která se dá jednoduše transportovat letecky vypadá zajímavě. 

Veletrh FLORIAN běží od 12. do 14. října 2023 na MESSE DRESDEN a je otevřen od čtvrtka do soboty od 9 do 17 hodin. Vstupenka na veletrh stojí v plné výši 10 eur, členové hasičů a všichni dobrovolníci v oblasti zvládání katastrof dostávají snížené vstupné 4 eura, pokud dorazí v uniformě. Aplikace FLORIAN je k dispozici ke stažení zdarma – podporuje optimální přípravu veletrhu se všemi důležitými informacemi o FLORIAN.

Znovu hrála prim nejnovější technika a vybavení na své si přišla i česká vlaječka, kdy jedním z neobdivovanějších vozů byla znovu TATRA s novou kabinou FORCE, kterou jsme dopodrobna prolezli včetně nástavby od THT. 

Byly k vidění, ale i další "jedničky" vybraných společností:

Malá dnešní ochutnávka 😉🚒👩‍🚒 PANTHER 8x8 Florian Messe Těšte se na článek a fotky 😎

Zveřejnil(a) Hasičovo dne Čtvrtek 12. října 2023

Z českých vystavovatelů jsme narazili opět na firmy, které se zaměřují na mezinárodní trh Holík International, DEVA FM. U stánku Holík jsme strávili delší dobu, protože jsme vyzvídali jak je to s vývojem nových bot, které by koncem roku měly jít do zkušebny. Bavili jsme se také o úspěchu nových rukavic FORESTA, které jsme shodou okolností testovali teď o víkendu a i u nás vzbudili obdiv a rozhodně se jedná o povedený kousek lehkých rukavic pro lesní požáry. V DEVA FM shodou okolností dnes točí holky, tak jsme se jejich stánku nevěnovali tolik, protože připravujeme jiné výstupy. Dräger patří tradičně k největším vystavovatelům na celém veletrhu a jejich zboží je vidět nejenom na plakátech dalších vystavovatelů, ale i o početné technice, která se na veletrhu najde.

Florian Dnes začal hasičský veletrh v Drážďanech. Tento zajímavý veletrh s inovativními novinkami, kde budou...

Zveřejnil(a) Holík International dne Čtvrtek 12. října 2023

Není DA jako DA

 Některá vybavení speciálně pro autonehody, jiná pro rychlý zásah v dýchací technice. 

Elektromobily straší všechny a Němce samozřejmě také, jeden z nejnovějších modelů jsme si prohlédli také, ale ani po pořádném zkoumání jsme nepoznali o jakou značku se jedná? poznáte? 

Výzvy pro záchranáře přibývají, všechny pohotovostní organizace se musí přizpůsobit novým výzvám, jako jsou extrémní jevy počasí a speciální operace – pokud jde o vybavení a výcvik. Fórum Hazard Prevention nabízí na veletrhu možnost výměny zkušeností, aktuálními tématy jsou odborné konference o povodňovém managementu, „Technická pomoc – Elektromobilita“ a premiéra 1. odborné konference o speciálních situacích. Dále se dotýká témat nebezpečí násilí a teroristických situací a na situace zvláštního ohrožení.

Všechny nabídky přednášek a vystavovatelů jsou online na http://www.messe-florian.de. Kromě toho se návštěvníci FLORIAN mohou těšit na každodenní ukázky – od ukázky dronu až po technickou pomoc týmu záchranářských psů. Novinkou u FLORIAN je možnost vyzkoušet si čtyřkolky. 

Základní vstupné stojí na veletrh 10 euro, pokud ale dorazíte v uniformě máte vstup jen za 4 a dle nás za to cesta určitě stojí. 

Zpět

Další zprávy: zahraniční, Celá ČR