Drobečková navigace

Fitmin Dog Summer Games 2024

| |

U přehrady Hracholusky se bude opět konat Mezinárodní závod záchranářských psů.

Zpět

2. ročník Fitmin Dog Summer Games, Mezinárodní soutěž kynologických týmů se bude konat u přehrady Hracholusky na severním Plzeňsku od 14. do 15. 9. 2024. Čtyřnozí závodníci se spolu se svými dvounohými parťáky kynology z různých složek a zemí postaví na start závodů různých kategorií. Registrace do závodu je stále otevřena a přihlásit se můžete prostřednictvím webu uvedeného na konci článku.

Fitmin Dog Summer Games je otevřen veřejnosti a tak se můžete na výkony účastníků mistrovství podívat na vlastní oči a užít si bohatý doprovodný program.

V loňském roce se závodů účastnili závodníci z Nového Zélandu, Thajska, Polska, Maďarska, Německa. Letos přijedou na závody i účastníci z Itlie a samozřejmostí je i účast závodníků z Čech.

Závodníci jsou rozděleni do různých věkových skupin, od dětí až po dospělé a jednotlivé závody jsou následující.

Dog Biatlon

Závod na 3 x 2 km resp. pro děti od 8 do 13 let 3 x 1 km se střelbou z laserové sportovní zbraně. Závod určený pro děti od 8 let a dospělé bez omezení. V loňském roce jsme měli i tyto nejmladší závodníky.

IRON.SAR-DOG.CZ

Jedinečný závod, který nemá v současné době v ČR obdoby. Triatlon se psy: plavání se psem 200 m, jízda na koloběžce 3 km a běh se psem 3 km. Skutečná délka tratí se může lišit dle aktuální výšky hladiny vody v přehradě. 

Na pořadu bude i závod záchranářských psů ve vodních pracích EURO CUP RH-W, což je prestižní závod se zápisem zkoušky s mezinárodní účastí. Závodit se bude podle IRO mezinárodního zkušebního řádu pro záchranné psy. Pro představu, kromě jiných cviků  se bude závodit př. v distančním plavání psa za člunem 800 m., přinesení záchranné pomůcky ze břehu na vzdálenost 40 m., záchrana tonoucího ze břehu na vzdálenost 40 m., přinesení záchranné pomůcky ze člunu na vzdálenost 40 m., záchrana tonoucího ze člunu na vzdálenost 40 m. nebo přivlečení nepojízdného člunu na vzdálenost 40 m. a další.

Bližší informace jsou na adrese: https://www.dogsummergames.eu/.

Zpět

Další zprávy: obecné, Plzeňský