Drobečková navigace

FCC Czech Jihlava má za sebou individuální závod

| |

Na náměstí překvapilo jak počasí, tak výkon při individuálních rozbězích.

Zpět

Po registracích, které probíhaly do 10 hodin se na start postavilo 10 rozběhů dvojic a poté se všichni sešli k oficiálnímu zahájení.

Následovalo dalších 53 rozběhů mužů i žen a i letos bylo na co koukat. Chvílemi se koukalo i na oblohu. Počasí na ráno nachystalo lehkou spršku, ale před startem prvního rozběhu déšť ustal a dlažební kostky na náměstí stihly oschnout. 

Kolem třetí hodiny začala obloha naznačovat příchod bouřky a dalšího deště. Naštěstí ale poslední čtyři rozběhy absolvovaly dráhu jen za mírného poprchávání.

Hlavní organizátor Vilda Klein pořádal první závod FCC Czech Jihlava v roce 2017. Následovaly další ročníky 2018 a 2019. Po covidové pauze se opět rozjely v roce 2023 a pokračují letošním již 5. ročníkem. Na otázku, jak dlouho má ještě v plánu tento závod organizovat odpověděl: "Když už se něco narodilo, tak bych to rád viděl vyrůstat!".

Což je skvělá zpráva pro všechny, kterým se tento závod líbí stejně tak, jako mně a těší se velmi pestré a zajímavé účasti závodníků nejen z ČR, ale i dalších zemí, mezi které patří například Kuvajt, Dubaj, Německo, Polsko, Slovensko, Slovinsko, Rakousko a další ...

 Sobota bude věnovaná tandemům, štafetám a vyhlášení výsledků.

Zpět

Další zprávy: obecné, Vysočina