Drobečková navigace

AKTUÁLNĚ z veletrhu FLORIAN 2024 📸📹

| |

Nemáte možnost zajet na veletrh? Chcete vědět o novinkách a zajímavostech? Sledujte článek a nenechte si nic ujít.

Zpět

Světové novinky, premiéra technické pomoci pro kombajny a aktuální program od povodní po mimořádné situace, to je hlavním tématem letošního veletrhu FLORIAN 2024. 

V letošním roce se zúčastní více než 370 vystavovatelů z 15 zemí – to je rekordní počet. Bylo oznámeno mnoho novinek a FLORIAN 2024 nabídne několik světových premiér, například novinku od Rosenbauera z oblasti hasicích systémů a nová hasičská vozidla CORE a FLEX od společnosti Magirus. Poprvé bude také široké veřejnosti předvedena ukázka „Technické pomoci pro kombajny“. Již po 23. představí FLORIAN aktuální inovace pro hasiče, THW a ochranu proti katastrofám. Současně se opět koná fórum záchranné služby aescutec®. Tím se veletrh zaměřuje na vzájemnou spolupráci všech záchranných složek při katastrofách, velkých akcích, haváriích a epidemiích.

Technická pomoc pro kombajny poprvé živě na veletrhu Rok po nehodě kombajnu v Hohen Luckow proběhne živá ukázka se skutečnou krizovou situací – poprvé na veřejnosti předvedou hasiči ze Šlesvicka-Holštýnska záchranu osob v, pod a z kombajnu. Ve spolupráci s autorizovaným prodejcem Agrartechnik Sachsen a LUKAS Rescue League budou na kombajnu živě demonstrovány technologie, nebezpečné zóny a poznatky z technické pomoci. Také budou probíhat živé ukázky technické pomoci od LUKAS Rescue League.

Další hlavní témata odborného programu jsou aktuální otázky, jako například hygiena na zásazích, zvládání povodní, technická záchrana elektromobilů a mnoho dalších. V rámci 2. konference o krizové medicíně a mimořádných situacích 11. října budou diskutovány mimořádné situace CBRN, aplikace Ivena-MANV a práce s veřejností při mimořádných situacích. Vrcholem konference bude zpráva o zásahu „Active Shooter na univerzitě v Praze“. Novinkou je odborný den dronů pořádaný zájmovým sdružením Drone Sachsen 12. října, kde odborníci a specialisté z celého Německa budou diskutovat o nejnovějších právních rámcích, technických inovacích a praktických aplikacích dronových technologií.

Poprvé se na veletrhu FLORIAN společně představí hasiči z Drážďan a Lipska a nabídnou zajímavé pohledy na své rozmanité vzdělávací programy. Jak se stát hasičkou nebo hasičem? Co obnáší práce záchranářky nebo záchranáře? A jaké sportovní disciplíny jsou rozhodující? Odborníci z obou hasičských sborů budou připraveni zodpovědět všechny tyto otázky. Na tematickém stanovišti hasičů z Lipska návštěvníky čekají výzvy, které prověří jejich zručnost a týmovou práci. Na pódiu budou vystupovat studenti obou hasičských sborů, kteří se připravují na náročný závodní okruh při Fire&Rescue-Games.

Ne každý má možnost zajet do sousedního Německa a projít si veletrh FLORIAN 2024, který se koná od dnešního dne až do 12.10.2024. Nám se to letos opět povedlo a tak vám prostřednictvím aktualit, fotek a videí z místa dopřejeme alespoň "virtuální" návštěvu.

Podíváme se na stánky vystavovatelů, jejichž produkty jsou nám známé i v České republice, ale zavítáme i k těm, kteří nás přilákají zajímavostmi, které nejsou běžně k vidění, nebo novými technologiemi, které by se k nám mohly v budoucnu dostat.

Pokud vás zajímá, jaké stánky plánujeme navštívit, přečtěte si článek s pozvánkou, kterou jsme vydávali na našem webu.

Sledujte i náš Facebook, kde budou informace o aktualizaci článku a také živé přenosy přímo z místa. 

16:30 Metal Arsenal

Česká společnost, sídlící v Lysé nad Labem představila na veletrhu produkty značky Eccotarp určené pro hasiče, což jsou skládací prvky z PVC a mají chemickou odolnost. 80 % distribuce míří na německý trh a zbylých 20 % obsahuje zbytek světa. U tohoto stánku je k vidění záchytná vana Faster, elektrický navíječ hadic a další produkty.

FLORIAN 2024: U stánku značky Eccotarp - prevents contamination - HazMat, kterou na veletrhu představovala česká společnost Metal Arsenal Trade s.r.o., byly k vidění produkty určené pro hasiče 👨‍🚒🚒 Jednalo se například o skládací vany nebo i elektrický navíječ hadic 👀📹👍 Florian - Fachmesse für Feuerwehr, Zivil- und Katastrophenschutz Čti také: https://www.hasicovo.cz/cs/zpravy/aktualne-veletrh-florian-2024

Zveřejnil(a) Hasičovo dne Neděle 13. října 2024

15:00 Holík International

Holík International vyrazil na veletrh se svými vychytanými rukavicemi pro hasiče i s novou řadou hasičské obuvi ZLIN TX.

Na veletrhu bylo patrné i propojení s rakouskou společností seamTEX, uznávaným výrobcem hasičských obleků, kterou nyní Holík International vlastní a má tak širší portfólio produktů.

13:40 Dräger

Stavit se u stánku všestranné společnosti Dräger je samozřejmostí. Zde se opět jedná o přehlídku produktů a prostředků nejen pro hasiče. Hasiče bude jistě zajímat novinka, kterou je digitální řešení pro hasičské sbory a také hands-free termokameru Dräger UCF FireCore.

12:00 Rosenbauer International

Své novinky na veletrhu představuje i společnost Rosenbauer, jejíž výhradním distributorem a servisem je v České republice Požární bezpečnost s.r.o.

Mezi představovanými novinkami rozhodně nebude chybět aktuálně nejsilnější přenosná čerpadla FOX, s ještě větším výkonem, nízkou váhou. Co si udržela, je  "jako obvykle"  uživatelská přívětivost. Nový FOX poprvé splňuje normu PFPN 10-2000 EN 14466 a to díky výkonu přes 2 000 l/min při 10 bar při sací výšce 3 metry.

• Výkon více než 2 000 l/min při 10 barech a poprvé splnění normy PFPN 10-2000.

• Tím lze zásobovat dvě plné B-hadicové vedení s 1 000 l/min.

• Nejvýkonnější přenosná čerpadla ve své třídě na trhu.


Nový model přináší ještě více výkonu a zároveň zůstává absolutním měřítkem ve své třídě, pokud jde o hmotnost, uživatelskou přívětivost a možnosti vybavení.

Pro srovnání, FOX představená v roce 2016 při stejných podmínkách čerpá 1 750 l/min.

U všech těchto vylepšení se opět podařilo vyrobit nejlehčí přenosné čerpadlo ve své třídě: váží pouhých 172 kg.

Novinky se objevují také v osvětlení, například s novým pracovním reflektorem. Volitelně lze novou FOX navíc vybavit vylepšeným integrovaným osvětlením pomocí LED pásků, které zajišťuje lepší viditelnost při ručním transportu.

10:10 Magirus

Dalším z vystavovatelů techniky je společnost Magirus, která sebou vzala opravdu velkou řadu kousků na ukázku. Na jeden z nich se podíváme z blízka a více do detailu. Který to asi bude?

10:00 THT Polička se svým oceněným kouskem

Tatru Force, která získala nejednu cenu za design, včetně ocenění Red Dot Award nám ukázal Martin Baláž, obchodní ředitel THT Polička. Jedná se o CAS 30/8500/510 na podvozku TATRA T815-7 6x6.1 - AWS s motorem Cummins.

Ve své výbavě má plně automatickou převodovkou Allison. Disponuje nádrží na vodu o objemu 8500 litrů vody.

Na první pohled si jí všimnete díky nápadnému, inovativnímu a modernímu barevnému provedení s reflexními prvky.

Pojedete-li na veletrh, určitě se u ní stavte na stánku TATRA TRUCKS s označením B25 v hale číslo 1.

 9:20 Zdravíme vás z veletrhu

Tak jsme na místě a za pár okamžiků přijdou slibované fotky a videa. 

Letošní rok je zaměřen na koordinaci složek při živelných pohromách. Poprvé proběhne na veletrhu i ukázka zásahu.

Zdroj: Foto a video: Matěj Prošek

Zpět

Další zprávy: zahraniční, Celá ČR